Er sundhedsplejerske uddannelsen noget for dig? (foto viauc.dk)

Er sundhedsplejerske uddannelsen noget for dig? (foto viauc.dk)

Sygeplejesker er en vigtig del af et hvert sundhedssystem. Det er en profession som der har mange små og små gøremål, samt et stort ansvar for andre menneskeliv. Sygeplejesker skal have med mange forskellige slags mennesker at gøre og kan i den forbindelse møde mange forhindringer. For at komme ind i denne til tider kaotiske verden er uddannelse en væsentlig del. Dette kan man bl.a. gøre ved at tage sygeplejerskeuddannelsen. Med denne uddannelse bliver man professionsbachelor i sygepleje. Man kan med en professionsbachelor vælge at direkte som sygeplejerske, men da det er en mellemlang videregående uddannelse, så kan man også vælge at læse videre.

Hvor end uddannelsen passer geografisk

Sygeplejeuddannelsen tager 3½ år, som svarer til 210 ECTS-point. Tiden på uddannelsen er delt op i 7 semestre, hvor man hvert semester har 2 moduler. Disse moduler kommer bl.a. ind på adskillige teorier, men også hvordan man bruger disse teorier i praksis.
Man kan få uddannelsen 22 steder i Danmark, så hvor end man kunne tænke sig at studere geografisk er der rigeligt med muligheder. Der er studiestart 2 gange årligt. Den ene start ligger d. 1. september, mens anden studiestart ligger i uge 6.

Videre læsning der passer til alle

Der er gennem hele uddannelsen mulighed for at få SU. På den måde kan man fokusere på studiet. Man skal regne med at bruge 40 timer om ugen incl. læsning af litteratur og opgaver. Så det er begrænset hvor meget tid man har til at arbejde ved siden af.
Videre uddannelse er ofte for at specialisere sig inden for et emne, eller for at opdatere den viden, man allerede har opbygget. Der er altså mange forskellige måder at læse videre på og derfor er der stor chance for at der en der passer til enhver.

At være sygeplejerske er en stor opgave som der heldigvis er mange der påtager sig. Er du en af dem?

 

Læs mere om Sundhedsplejerske uddannelse

 

Læs mere på bloggen:

Sundhedsplejerskeuddannelse – efteruddannelse der batter